Pravilnik o zasebnosti

1 Izjava o varstvu osebnih podatkov

V podjetju ARCONT IP d.o.o., Ljutomerska cesta 30, SI - 9250 Gornja Radgona, davčna številka SI: 17630126, matična številka: 1469266000 (v nadaljevanju: upravitelj) spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo k varovanju osebnih podatkov, ki jih prejmemo od vas. Temu vidiku pri izvajanju naših spletnih dejavnosti posvečamo veliko pozornost. Naša politika o varstvu podatkov je zato skladna tako z veljavnimi določbami na področju varstva osebnih podatkov kot tudi z drugimi zakonskimi določili.

Da bi vaše podatke kar najbolj učinkovito zaščitili pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo podatkov in njihovim uničenjem oziroma dostop do njih onemogočili nepooblaščenim tretjim osebam uporabljamo tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki jih nadgrajujemo skladno s tehnološkim razvojem in zakonskimi spremembami.

V nadaljevanju vas bomo seznanili, katere vaše osebne podatke zbiramo in čemu jih uporabljamo, kako varujemo vaše podatke in kako lahko sami spremenite svoje podatke.

2 Katere vaše podatke zbiramo?

Našo spletno mesto lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le ob izpolnitvi naslednjih obrazcev.

Ponudba na klik
Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so:

  • Ime in priimek
  • Naslov
  • Poštna št.
  • Kraj
  • Tel. št. / GSM
  • E-naslov

Osebne podatke, prejete z izpolnitvijo obrazca »Vodič in ponudba na klik«, zbiramo, uporabljamo in obdelujemo z namenom vodenja evidence o številu prošenj za ponudbo na klik, komunikacijo po elektronski pošti ali telefonu in za namene neposrednega trženja (mailingi) v skladu z izraženim interesom po izdelkih v spletnem vodiču.

PDF vodič na e-naslov
Osebni podatki, ki jih o vas pridobimo so:

  • E-naslov

E-naslov, prejet z izpolnitvijo obrazca »Ponudba na klik«, zbiramo, uporabljamo in obdelujemo samo z namenom vodenja evidence o številu prenosa spletnega vodiča.

V kolikor ste v spletnem vodiču označili, da se strinjate z obveščanjem o Arcont ugodnostih, bomo e-mail naslov uporabili tudi za namene neposrednega trženja v skladu z izraženim interesom po izdelkih v spletnem vodiču.

3 Kako varujemo vaše podatke?

Vsi omenjeni podatki, se na strežniku v internem CRM sistemu upravitelja shranjujejo trajno, zaradi sledljivosti in zagotavljanja kakovosti storitev.
V podjetju ARCONT IP d.o.o. lahko osebne podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabimo za namene osnovnih analiz zadovoljstva z našimi storitvami. V nobenem primeru vaših osebnih podatkov ne bomo predali nepooblaščenim osebam.

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti v primeru, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema s katerim opravlja naročila.

4 Pravica dostopanja do informacij

Pravico imate, da na lastno zahtevo in brezplačno prejmete informacije o tem, katere vaše osebne podatke smo shranili. Nadalje imate pravico zahtevati popravke, izbris ali prepoved uporabe nepravilnih podatkov. V določenih okoliščinah utegne biti izbris podatkov v nasprotju z zakonskimi predpisi, še posebej, če so podatki namenjeni za računovodske in knjigovodske namene.

Kadarkoli lahko zahtevate:

  • Popravek svojih osebnih podatkov s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@okna-vrata.si.
  • Trajen izbris osebnih podatkov, ki jih upravitelj hrani o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@okna-vrata.si.
  • Izvoz in vpogled do osebnih podatkov v elektronski obliki, ki jih upravitelj hrani o vas, s posredovanjem pisne zahteve na naslov info@okna-vrata.si.

5 Uporaba piškotkov

Spletno mesto ne uporablja piškotkov.

6 Uporaba storitve Google Analytics

To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, ki je storitev za spletno analitiko družbe Google Inc. (''Google''). Google Analytics uporablja tako imenovane ''piškotke'', besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ki jih pridobi piškotek, se prenesejo na strežnik družbe Google v ZDA, kjer se shranijo.

Družba Google bo te informacije uporabila za analizo vaše uporabe spletne strani, za izdelavo poročil o aktivnostih spletne strani za upravljavce spletne strani in za opravljanje drugih storitev, ki so povezane z uporabo spletne strani in uporabo interneta. Po potrebi bo družba Google tovrstne informacije posredovala tretjim osebam, in sicer v zakonsko predpisanem obsegu, oziroma, če tretje osebe tovrstne podatke obdelujejo po naročilu družbe Google. Družba Google ne bo v nobenem primeru združevala vašega naslova IP z drugimi podatki družbe Google. Namestitev piškotkov lahko onemogočite z ustrezno nastavitvijo programske opreme svojega brskalnika ali spremenite nastavitev uporabe piškotkov. Vendar vas moramo pri tem opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da se strinjate, da družba Google obdeluje o vas zbrane podatke na način, kot je bil predhodno opisan, in za zgoraj naveden namen.

Naše spletno mesto uporablja funkcijo anonimizacije, ki jo zagotavlja storitev Google Analytics. V tem okviru se naslovi IP shranjujejo in obdelujejo samo v skrajšani obliki, tako da jih ni mogoče povezati z identiteto določene osebe.

7 Upravitelj

ARCONT IP d.o.o.,
Ljutomerska cesta 30,
SI - 9250 Gornja Radgona
t: 080 88 31
e: info@okna-vrata.si

Datum: 24. 5. 2018