?
Ali ste vedeli?

Da ima zasteklitev skoraj 30 % vpliva na izolativnost okna (Uw). Zato bodite pozorni na Ug vrednost stekla (nižja vrednost=boljša izolativnost) in uporabljen distančnik (ALU=slabša izolativnost, TGI=boljša izolativnost).

Izolativnost stekla

Da so nekakovostna okna velikokrat glavni krivec za veliko izgubo toplotne energije.

Izguba toplotne energije

Da uporabljen TGI distančnik stekla vpliva na skoraj 10 % boljšo izolativno vrednost celotnega okna (Uw), v primerjavi z ALU distančnikom, pri enaki sestavi stekla.

TGI distančnik

Da razlika med 76 in 88 mm profilom, z enako sestavo stekla, predstavlja samo 5 % boljšo izolativnost okna. Pomembno pa je 3. tesnilo, ki lahko, poleg boljše odpornosti na veter in nalive, vpliva tudi na skoraj 5 % boljšo izolacijo okna.

Tretje tesnilo

Da je najšibkejši člen okna polični profil. Izolativne vrednosti običajnih poličnih profilov se gibljejo okrog U=1,5 W/m2K. Zahtevajte izoliran poličnik z vrednostmi pod U=0,8 W/m2K.

Polični profil

Okna zame - spletni vodič

Tip gradnje
1 / 10

Pa začnimo in to pri gradnji. ? Za čim boljšo priporočilo nam povejte, kaj načrtujete.

Spodaj označite/izberite in vašo izbiro potrdite z gumbom Naprej.

Zahtevnost gradnje
2 / 10

Nakup pri novogradnji ali zamenjavi (adaptaciji) stavbnega pohištva sodi med večje in tudi zahtevne projekte. Kakšne imate zahteve oz. kakšno gradnjo želite?

Spodaj označite in vašo izbiro potrdite z gumbom Naprej.

Potrditev pasivne gradnje

Okna za pasivno gradnjo so smiselna le v primeru, da je celoten objekt projektiran pasivno. Ne vlagajte v okna za pasivno gradnjo, če celoten objekt ni projektiran v skladu s predpisi za pasivno gradnjo. Takšen izbor oken ni smiseln, saj za razliko v ceni (glede na »običajna« okna) ne pridobite veliko. Zato tovrstni finančni vložek raje namenite kam drugam.

Dodatno pojasnilo

Napredek na področju stavbnega pohištva je tak, da večina materialov ustreza zahtevam nizkoenergijske gradnje. V prid izboru oken za nizkoenergijsko gradnjo govori dejstvo, da je v tem primeru razmerje med ceno in karakteristikami najoptimalnejše. Višje lastnosti dosegajo le okna za pasivno gradnjo, pri tem pa je potrebno primerno zastaviti celoten projekt, ki je skladen z veljavnimi predpisi in standardi za pasivno gradnjo.

Izdelki
3 / 10

Stavbno pohištvo niso samo okna. Tudi z drugimi izdelki ustvarjate najlepše trenutke v objemu vašega doma. Nam zaupate, kaj potrebujete?

Spodaj označite in vašo izbiro potrdite z gumbom Naprej (izberete lahko več izdelkov).

Materiali in barve
4 / 10

S kakovostno vgrajenim stavbnim pohištvom boste dolgoročno prihranili tudi do 70 % pri stroških ogrevanja in hlajenja. Z izbranimi barvami po vaših željah pa bo vaš dom zaživel v popolni vizualni harmoniji. Katera okna so torej prava za vas?

Spodaj označite in vašo izbiro potrdite z gumbom Naprej.

Dodatki
5 / 10

Udobje doma je odvisno od številnih dejavnikov. S senčili boste v svoj dom vnesli estetsko dimenzijo in ustvarili intimo. Z drugimi dodatki pa boste vašemu domu dali edinstven pečat.

Spodaj označite tiste, ki jih potrebujete za estetski zaključek vašega doma in vašo izbiro potrdite z gumbom Naprej (izberete lahko več dodatkov).

Nadstandardno
Storitve
6 / 10

Da boste poskrbeli za dolga leta brezskrbnega bivanja, potrebujete še kakovostne in zanesljive storitve.

Spodaj označite tiste, ki jih potrebujete in vašo izbiro potrdite z gumbom Naprej.

Količine
7 / 10

Preštejte odprtine v hiši oz. koliko posameznih izdelkov potrebujete. V primeru, da imate odprtino, ki je kombinacija dveh izdelkov (npr. okno in balkonska vrata), štejte to kot dva ločena izdelka.

Spodaj označite število izdelkov in vašo izbiro potrdite z gumbom Naprej.

Okna
Balkonska vrata
Panoramske stene
Vhodna vrata
Garažna vrata
Popis
8 / 10

Pa smo skoraj pri koncu. Čaka vas malo bolj obširni del, ki pa pomembno vpliva na končno vsebino VODIČA. Koraki pred vami so enostavni, podatke pa vpisujete za vsak izdelek posebej. BREZ SKRBI: vsi vaši dosedanji izbori vas čakajo in jih lahko na tem mestu tudi popravite.

S klikom izberite posamezen izdelek in nato izpolnite potrebne podatke za vsak izdelek posebej.

Povzetek
9 / 10

Za konec pa samo še dokončna potrditev. ? Radi bi, da boste »v rokah imeli« VODIČ, ki vam bo resnično olajšal delo pri vašem povpraševanju. Poglejmo ali smo se prav razumeli.

Preglejte spodnje izbire in s klikom na gumb »Potrjujem« potrdite vašo odločitev.

Vodič
10 / 10

Primerjava ponudb, odločitev med materiali in toliko različnimi tehničnimi specifikacijami ni enostaven podvig. Tako kot pri vsaki večji finančni odločitvi, tudi pri nakupu stavbnega pohištva poiščemo več ponudnikov, ki jih med sabo primerjamo glede na ceno ob koncu ponudbe. Pogosto se odločimo za najcenejšega ponudnika. Pa ste prepričani, da ste pri vseh ponudbah »prejeli« enake stvari.

Klik na eno izmed spodnjih dve možnosti vam bo pri primerjanju močno olajšal delo.

Okna

Vpišite specifikacije vseh vaših oken.

Balkonska vrata

Vpišite specifikacije vseh vaših balkonskih vrat.

Panoramske stene

Vpišite specifikacije vseh vaših panoramskih sten

Garažna vrata

Vpišite specifikacije vseh vaših garažnih vrat

Vhodna vrata

Vpišite specifikacije vseh vaših vhodnih vrat

Vodič

Super rešitev! Prejeli boste VODIČ stavbnega pohištva, ki vam bo pri pridobivanju in primerjanju ponudb močno olajšal delo in prihranil veliko časa. Z vodičem boste lahko realno primerjali različne konkurenčne ponudbe stavbnega pohištva med sabo.

Vaš dokument je pripravljen. Lahko ga prenesete ali pošljete na email naslov.

Vodič in ponudba na klik

ODLIČNA izbira: na enem mestu boste prejeli vse informacije o stavbnem pohištvu ter vaš pripravljeni VODIČ v pdf obliki na mail. Pri vašem pridobivanju in primerjanju ponudb boste v tem primeru dobili tudi pomoč Arcont prodajnika. Slednji vam bo dodatna pomoč pri svetovanju in izdelavi konkretne Arcont ponudbe.

Prosimo izpolnite spodnje podatke.

* Obvezni podatki